لیست اختراعات سالار پوربرات
اختراع مورد نظر ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي (آسپيراسيون) در زمينه تجهيزات پزشكي است. انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي يك موقعيت اورژانسي است كه اگر به سرعت برطرف نشود به علت كاهش اكسيژن بافت ها و مغز ميتواند به مرگ منجر شود در اين مواقع اقدامات و مانور هايي جهت رفع انسداد صورت ميگيرد كه اين اقدامات بايد به درستي و توسط افراد مجرب انجام شود تا موثر باشد به علاوه اين اقدامات و مانور ها در همه افراد قابل استفاده نيست بنابراين ما ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي را طراحي كرده ايم كه به سهولت براي همگان قابل استفاده است و به سرعت ميتوان انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي را برطرف كرد. با قرار گيري ماسك برروي دهان و فيكس شدن آن با جمجه و گونه انسان با فشردن اهرم محفظه به سمت داخل ماسك (فشردن اهرم به سمت صورت) سبب جمع شدن محفظه هوا تاشو وخروج هواي موجود در محفظه ي هوا از فيلتر يك طرفه شده و با كشيدن اهرمبه سمت خارج (كشيدن اهرم و باز شدن مجدد محفظه تاشو) و ايجاد يك فشار منفي سبب خروج جسم آسپيره شده مي شود.
اختراع مورد نظر رابط ونچوري جهت ايجاد هواي مرطوب در بيماران داراي T Tube در زمينه تجهيزات پزشكي است. ماسك ونچوري جهت دريافت اكسيژن مورد نياز بيماران با هيپوكسي حاد و بيماري هاي مزمن انسدادي ريه COPD بيشترين كاربرد را دارد. ماسك ونچوري براي تجويز اكسيژن با جريان بالا مورد استفاده بيمار قرار مي گيرد. شيوه كار با Venturi mask به گونه اي است كه مي توان شرايط دقيق تري را براي تجويز كنترل شده اكسيژن با غلظت مناسب فراهم كرد. ماسك ونچوري به گونه اي طراحي شده كه هواي محيط را با يك جريان ثابت از اكسيژن مخلوط كرده و براي تنفس بيمار آماده مي كند. به طور كلي پروسه تغليظ اكسيژن در ماسك ونچوري با ماسك ساده در اكسيژن ساز متفاوت مي باشد. با استفاده از Venturi mask هواي اضافي ناشي از تنفس بيمار به همراه دي اكسيد كربن از زير ماسك خارج شده و ميزان ثابتي از اكسيژن همواره به بيمار منتقل مي شود. تي تيوب (T-tube ) لوله هاي تنفسي مي باشد، براي بيماراني كه يا به دليل مشكلات تنفسي به ونتيلاتور يا دستگاه تنفس مصنوعي متصل مي شوند،به علت تنفس خشك سبب ايجاد كلوت هاي پي در پي شده و سبب كينگ شدن ( بسته شدن كامل تراكئوستومي) مي شود، در نتيجه كيفيت تنفس بيمار پايين مي آيد و سبب زجر تنفسي، هايپوكسي، هايپوكسمي و كينگ شدن كامل مجراي تنفسي مي شود اين وسيله به صورتي طراحي شده است كه بعد از اتصال به ونچوري قابليت اتصال به لوله هاي خرطومي به هيوميدي فاير داستگاه هاي ونتيلاتور شود و اين امر سبب مرطوب سازي هواي اكسيژن و هوايي كه ونچوري از محيط جذب مي كند مي شود. اين وسيله داراي سورخ هايي جهت ورود هواي محيط به درون محفطه( جهت جذب هواتوسط ونچوري) مي باشد. از طرفي لوله هاي متصل به اين رابط توسط هولدر هاي ونتيلاتور نگه داشته مي شود و حين استفاده از اين وسيله بيمار دچار ناراحتي و فشاري نمي شود. درحالي كه با وجود اين رابط مي توان يكي از چالش هاي بزرگ اكسيژن تراپي را در بيماران داراي تراكئوستومي و T Tube متصل به ونچوري را برطرف نمود.
بررسي گازهاي خون شرياني (Arterial Blood Gas) يكي از اقدامات تشخيصي مهم در مراكز درماني به شمار ميآيد . اين آزمايش از شايع ترين آزمايشات انجام شده در بخش هاي مراقبت هاي ويژه بيمارستان ها است. خونگيري از شريان راديال، روش ارجح براي اخذ نمونه خون شرياني جهت انجام ABGاست. امروزه در مراكز درماني سرنگ حاوي نمونه خون شرياني را بر روي يك كيسه يخ قرار مي دهند و به دليل عدم پوشش كامل سرنگ توسط كيسه يخ بازهم تبادل گرما جريان داشته و شرايط كاملا مناسب را ايجاد نمي كند. در اختراع حاضر و ابزار طراحي شده براي ايجاد شرايط دمايي مورد نياز پس از نمونه گيري از بيماران براي نمونه خون شرياني، از روشي ارزان و قابل استفاده طراحي شده مخصوص سرنگ هاي نمونه گيري ABGاستفاده شده است. در اين روش امكان جمع آوري چند نمونه و انتقال يكباره آن ها به آزمايشگاه با هدف كاهش زمان صرف شده توسط پرسنل بخش ها نيز وجود دارد. از طرفي اين وسيله برخلاف روش هاي موجود يكبار مصرف نبود و ميتوان از آن چندين بار استفاده نمود. همچنين در صورت تاخير پرسنل آزمايشگاه در بررسي نمونه به دليل ايجاد شرايط پايدار و مناسب براي نمونه خون شرياني نتيجه آزمايش تغيير نكرده و در تفسير آن مشكلي ايجاد نمي كند. در نهايت اين ابزار با افزايش صحت نتايج بررسي نمونه هاي گاز خون شرياني و بهبود روش نمونه گيري كمك شاياني به پرسنل مراكز درماني، پزشكان و بيماران جهت تشخيص صحيح و ارزيابي درست شرايط آن ها مي نمايد.
خلاصه توصيف اختراع دستگاه پيشگيري كننده از سقوط بيماران حين حركت در زمينه تجهيزات پزشكي است . با توجه به اين كه عدم تعادل در شماري از بيماري ها ، مصرف برخي داروها همچنين پس از عمل هاي جراحي و ... به وجود مي آيد و اين عدم تعادل موجب بروز آسيب و تروما حين حركت ميشود و از طرفي عدم تحرك نيز سبب بروز عوارض مختلفي از جمله زخم فشاري و يبوست و چاقي و... ميشود بر آن شديم دستگاه پيشگيري كننده از سقوط بيماران حين حركت را طراحي كنيم كه علاوه بر اين كه حركت بيماران را آسان ميكند از سقوط و آسيب به آنها حين حركت جلوگيري ميكند . اين دستگاه شامل يك پشتي است كه تكيه گاه فرد را تشكيل ميدهد ، جايگاه ورودي كه از فرد محافظت ميكند ، پايه اي جهت اتصال سرم ، و پايه هاي چرخ دار اند كه هم به سهولت در حركت كمك ميكنند و هم با حمايت از اطراف از سقوط فرد جلوگيري ميكنند.
درطول اعمال جراحي ديلاتاسيون و كورتاژتشخيصي و درماني رعايت تكنيك آسپتيك بااستفاده از ديلاتور هايي كه هم اكنون در دسترس است دشوار ميباشد. ديلاتور جراحي جهت اكسپوز دهانه سرويكس در محل فورنيكس خلفي واژن قرار ميگيرد ولي به علت محدوديت حجم ديلاتور ودرنتيجه نياز به تخليه نمونه ها به ظرف بيوپسي اسكراب به ناچاراكسپوز جراحي را به هم زده ونمونه ها را طي مراحل متعدد جمع آوري ميكند علاوه بر آن حجم قابل توجهي از نمونهها بر روي زمين ريخته و از دست ميرود. در اين اختراع نمونه به طور كامل جمع آوري ميشود و قابليت تفكيك بافت از خون نيز توسط صافي را دارد و از انتقال بيماري هاي خوني و آلودگي پرسنل و محيط اتاق عمل جلوگيري ميكند. ظرف نمونه دو قسمتي است شامل يك بخش صافي (آبكش مانند )براي جمع آوري لخته هاو ظرف زيرصافي براي جمع آوري خون كه اين ظرف دو قسمتي ابتداي عمل بر روي ديلاتور سوار شده و در پايان عمل از ديلاتور جدا شده وپس از تخليه نمونه ها به ظرف پاتولوژي ارسال ميشود
القاي ليبر، تحريك مصنوعي انقباضات رحمي با هدف زايمان واژينال است. القاي ليبر، هنگامي كه مادر يا جنين از زايمان نسبت به خطرات ادامه بارداري بيشتر سود ميبرند، انديكاسيون دارد. اگر بارداري فردي بيشتر از 40 هفته طول بكشد و زايمان او به تعويق بيفتد، پزشكان براي نجات جان جنين و مادر ، رحم مادر را تحريك مي كنند تا زايمان طبيعي اتفاق بيفتد. خطرات احتمالي روش پارگي مصنوعي غشاء: با وارد كردن انگشت يا هر وسيله ديگر، خطر ابتلا به عفونت افزايش مي يابد. اگر سر جنين به سمت بالا باشد و يا جاي مناسبي قرار نگرفته باشد، اين خطر وجود دارد كه بند ناف دور سر و گردن جنين پيچيده شود و وضعيت اورژانسي و خطرناك بوجود آيد. جنين در شرايط مطلوبي براي زايمان قرار نمي گيرد. اگر جفت در نزديكي دهانه رحم باشد ممكن است دچار پارگي عروق خوني شود. اما مولاژي كه توسط ما طراحي گرديده است ميتواند با نمايش نذول بچه به پايين و همزمان ديلاتاسيون كانال زايماني با استفاده از آمنيوهوك عمل امنيوتومي را انجام دهد و به همين جهت مي توان از ان در آموزش آمنيوتومي بهره برد.
امروزه استفاده از ماسكهاي صورت براي محافظت در برابر عفونتهاي ريوي و برخي بيماريهاي واگيردار بسيار توصيه مي¬شود. همچنين به كساني كه به اين قبيل بيماريها دچار هستند نيز توصيه مي¬شود تا براي جلوگيري از گسترش بيماري ماسكهاي صورت را استفاده كنند. امروزه به دليل وجود پاندمي كرونا، پزشكان و كارشناسان پس از انجام تحقيقات گسترده به اين نتيجه رسيدند كه زدن ماسك مي تواند در ابتلا به بيماري كرونا موثر باشد از طرفي به دليل عوارض ناشي از زخم فشاري و عدم احساس راحتي مصرف ماسك در جوامع رعايت نمي شود و با نزدن ماسك و عدم رعايت فاصله اجتماعي و بهداشت فردي، عامل بسيار مهم در انتشار ويروس كرونا محسوب مي شود لذا اين وسيله مي تواند كمكي در كنترل پاندمي كرونا باشد. اين اختراع شامل يك نوار كشساني بوده كه متصل به گيره نگه دارنده ماسك مي باشد بند ماسك هاي صورت درون گيره قرار گرفته و با استفاده از نوار كشساني از پوست و گوش فاصله پيدا مي كند از طرفي خود گيره داراي لايه محافظتي ابري مي باشد كه از عوارض پوستي ان جلو گيري شود.
دو روش اصلي براي فراهم آوردن بهداشت دهان در بيماران بستري در بخش هاي مراقبت ويژه وجود دارد كه اين روش ها شامل روش " مكانيكي" و روش"فارماكولوژيك" مي باشد. روش مكانيكي شامل استفاده از مسواك و نخ دندان بوده و روش فارماكولوزيك شامل استفاده از آنتي بيوتيك ها و دهانشويه است. مطالعات اخير نشان مي دهد كه آب اشباع شده با اوزون داراي اثرات ضد ميكروبي بوده و بررسي تاثير اوزون در درمان بيماري هاي دهاني يكي از موضوعات مهم مورد مطالعه مي باشد. اين اختراع تلفيقي از روش مكانيكي و فارماكولوژيكي جهت دهان شويه بيماران مي باشد اين اختراع براساس طرح پژوهشي مصوب دانشگاه بقيه الله با عنوان بررسي تاثير دهانشويه آب اشباع شده با اوزون بر بهداشت دهان و بروز پنوموني وابسته به ونتيلاتور در بيماران متصل به دستگاه تهويه مكانيكي در بخش هاي مراقبت ويژه بيمارستان بقيه الله (عج)، يك كارآزمايي باليني تصادفي سازي شده و مصوب كميته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله با شناسه IR.BMSU.REC.1398.146 همچنين داراي كد كارآزمايي باليني IRCT20180213038720N2 مي باشد.
اختراع مورد نظر سوند فولي داراي دريچه هاي لانه كبوتري درجهت جلوگيري از بازگشت ادرار به مثانه و عفونت در زمينه تجهيزات پزشكي است. عفونت دستگاه ادراري نوعي عفونت باكتريايي است كه بر بخشي از دستگاه ادراري تأثير ميگذارد عفونت ادراري ناشي از سوند زماني كه سوند ادراري در كمتر از ۲۴ ساعت خارج شود، خطر آن يك تا ۲ درصد است، اما زماني كه سوند براي مدت يك ماه ثابت بماند خطر به ۱۰۰ درصد افزايش مي يابد. سوند ادراري از دو جهت سبب ايجاد عفونت ادراري مي شود در حالت اول به دليل عدم رعايت سوندگذاري استريل مي تواند سبب ايجاد عفونت ادراري UTI گردد در حالت دوم كه تحقيقات نوين آن را علت مخفي عفونت ادراري مطرح كرده اند بازگشت ادرار از بگ ادراري به درون مثانه است. بيماران معمولا براي اعمال پاراكلينيك درون بيمارستان ها جابجا مي شوند اين عمل مي تواند سبب بازگشت ادرار از بگ ادراري به مثانه شود. نحوه ي كاركرد اين وسيله به نحوي است كه پس از سونداژ ( به روش استريل) و جايگذاري آن در مثانه و مجراي خروجي ادرار به دليل جلوگيري از اسپاسم اسفنكتر هاي ادراري، ادرار در آن جاري شده و به بگ ادراري( كيسه اداري) منهي مي شود حين خروج ادرار از سوند در سر راه آن دريچه يك طرفه وجود دارد كه از بازگشت ادرار از بگ ادراري و سوند به درون مثانه جلوگيري مي كند. همچنين اين اختراع داراي گيره كمپ جهت قطع جريان ادرار مي باشد.
قاعدگي يا خونريزي رحم يك دورهي فيزيولوژيك و طبيعي و تمام زنان سالم دنيا در سنين باروري چنين دورههايي را تجربه ميكنند. چرخه قاعدگي تحت تاثير هيپوتالاموس، غده هيپوفيز، فوليكولهاي تخمدان و اندومتر بستگي دارد. قاعدگي طبيعي ريزش دورهاي اندومتر ترشحي رحم است. قطع ناگهاني استروئيدهاي جنسي باعث اسپاسم شديدي در سرخر گهاي مارپيچي و در نهايت ايسكمي اندومتر مي شود. به طور هم زمان، ليزوزوم ها نيز تجزيه شده و آنزيم هاي پروتئوليتيك آنها آزاد مي شوند كه خود، تخريب موضعي بافت را تشديد ميكند، سپس اين لايه اندومتر ريزش مي كند. مايع حاصل از لايه عملكردي كه خود به خود ليز شده اگزوداي التهابي، گلبول هاي قرمز و آنزيم هاي پروتئوليتيك است. مدت طبيعي خونريزي در قاعدگي 4 تا 6 روز است كه در برخي افراد ممكن است از 2 روز تا 8 روز متغير باشد. حجم طبيعي خونريزي 30 ميلي ليتر است. اگر اين مقدار بيشتر از 80 ميلي ليتر باشد، غير طبيعي ميباشد. ميزان خونريزي در منارك (اولين قاعدگي) و نيز پس از زايمان بسيار اهميت دارد. برخي مراجعه كنندگان به پزشك زنان از خونريزي بسيار زياد شكايت دارند كه ممكن است اين خونريزي به معني علمي زياد نباشد و تنها تصور فرد از خونريزي هنگام قاعدگياش زياد باشد، از طرفي ديگر بيتوجهي به خونريزي زياد (بيش از 80 ميلي ليتر) به علت ناآگاهي افراد به خصوص پس از زايمان و منارك ممكن است موجب مشكلات زيادي ازجمله شُك، شود كه ممكن است جبران ناپذير باشد. تاكنون باتوجه به تحقيقات به عمل آمده پد بهداشتي مناسبي براي اندازه گيري مقدار خون دفع شده هنگام قاعدگي در كشور موجود نميباشد و تنها ابزار اندازهگيري كه به نوبه خود داراي خطاهاي بسياري است و از طرف ديگر غير بهداشتي است بكار گرفته ميشود مانند اندازهگيري وزن پد بهداشتي قبل از استفاده و پس از استفاده ميباشد. متاسفانه به علت سطح پايين آموزش و آگاهي و درنتيجه بيتوجهي به خونريزيهاي قاعدگي، ممكن است مشكلات زيادي در زنان بوجود آيد. به همين علت اجراي اين طرح بر حل مشكلات از جمله حل مسائل بهداشتي و اندازهگيري خونريزي قاعدگي تلاش ميكند. اين طرح يك پانسمان بهداشتي است كه با بكار بردن روشهاي نوين در اين پانسمان، پانسمان را قادر به اندازهگيري خونريزي قاعدگي كرده است كه تمام اين روش به صورت كاملا بهداشتي و با كمترين خطا صورت ميگيرد.
موارد یافت شده: 11